Ömmande fingrar

Ringmärknings info / Permalink / 1

De sydostliga vindarna och det klara vädret under natten gjorde mycket riktigt att läget kändes riktigt giftigt på morgonen. Det var mycket rörelse och pipande i buskarna när vi öppnade näten och vi kunde konstatera att ön verkade ha översköljts av törnskator. Detta visade sig också i fångsten. Den första rundan gav fem stycken och sen fångade vi ytterligare sex och slog troligen nytt dagsrekord. Sofia, som är rätt ny på att plocka fågel, fick verkligen genomgå ett eldprov i dag med dessa vassnäbbade skönheter i näten. Även Tobbe fick bistå under några av de första intensiva rundorna. Lina fick en ny märkart när en rufsig dubbeltrast fastnade i ett av näten. Martin, som det utmärkta skådarbefäl han är, messade under morgonen och meddelade att det rapporterats en stäppsångare från Horsten och att vi måste jobba hårdare. Denna order verkställdes givetvis omedelbart, men trots våra ansträngningar hittade vi tyvärr inget som kunde matcha det. Märkplatsen flyttades också en liten bit då ett drillsnäppebo med fyra ägg hittades nära den gamla platsen.

Törnskata 11, ärtsångare 6, lövsångare 4, rörsångare 3, trädgårdssångare 3, svarthätta 2, dubbeltrast 1, gransångare 1, grå flugsnappare 1, härmsångare 1, kärrsångare 1, rödhake 1, sädesärla 1. Totalt 36 märkta av 13 arter.

Efter lunch var det dags för Sofia att resa hem och Lina gav sig ut för att fortsätta jobba hårdare och se om något rart hade slagit sig ner på ön. Turen gav en sjungande mindre flugsnappare vid Alarängen, men i övrigt var det inget som stack ut.

En törnskata i varje hand och lyckan är total.
 
Ett törnskatesår på varje finger och även här är lyckan total, i alla fall om man är ringmärkare.
 
Dubbeltrast

 

#1 - - Anonym:

Bra jobbat tjejer. Otroligt kul att törnskatorna äntligen börjar dyka upp. Tråkigt för era nagelband dock... kämpa på ! Magnus

Till top