12 maj - första törnskatan märkt

Ringmärknings info / Permalink / 0

Denna dag bjöd också på sol och lagom vind så vi framförde vårt varmaste tack till Tobbe när han dök upp för att han ordnat ett så fint väder åt oss. Ungdomarna valde att ägna morgonen åt sjusoveri, i alla fall med skådarmått mätt, och missade därför en skräntärna som i gryningen annonserade sin närvaro genom att stå för sitt namn. Först vid halv sex dök de upp på märkplatsen och var då genast pigga på att följa med på rundorna och assistera som protokollskrivare.

Fångsten gick lite trögare än i går, men blev ändå hyfsad. Ärtsångarna dominerade också i dag och gav utmärkta förutsättningar för att diskutera åldersbestämning. Vid femsnåret kom Tobbe med ett glatt grin på läpparna och årets första törnskata i handen. Det var en relativt snäll hona som en av ungdomarna kom fint överens med när hon fick hålla den efter att den märkts.

Gölgrodorna börjar komma i gång med kväkandet så smått och hördes från flera håll på ön.

Fångsten blev 33 märkta av sju arter: ärtsångare 16, lövsångare 9, törnsångare 4, bofink 1, gransångare 1, rödstjärt 1 och törnskata 1.

/Lina

P.S. Det blir tyvärr inga bilder till detta inlägg då uppladdningen för tillfället inte fungerar. Detta beror troligen på att undertecknads datamaskin är gravt överårig. Förhoppningsvis beter den sig mindre eländigt i morgon.

 

Till top