Nordlig kuling ger mager utdelning

Ringmärknings info / Permalink / 0
Näten tas upp 10 min innan gryningen och första rundan ger utdelning i form av 2 kungsfåglar. Mycket mer än så blir det dock inte förrän vid 9.30 då äntligen en sidensvans fastnar i den norra nätgatan. Sidensvansflocken drar runt hela morgonen vid näten men det är alltså först efter några timmar vi har tur och en fågel går i nät (för att snacka fotbollsspråk...). Slutresultatet blir 4 fåglar av 3 arter (kungsfågel 2, blåmes 1 och sidensvans 1).
Den magra utdelningen är mest orsakat av den hårda nordliga kulingen men också att mycket fågel lämnat ön under den vindstilla och klara natten.
I övrigt i fält ses 2 tajgor, ärtsångare, rödstjärt och mycket sidensvans. Vi lämnar ön vid 16 med förhoppning om lite mer märkning av Tobbe och Martin nästa helg.
 
Johan, Jan, Martin, Peter
och Magnus
 
Sidensvans
 
 
Blåmes
Rönnbär
Gransångare
 
 
 

Trastarnas dag

Ringmärknings info / Permalink / 0
5 laddade skådare går upp i gryningen för att ta upp näten som sattes upp redan igår. Vi missar en hökuggla som ses av Tobbe precis i gryningen. Vi drar upp näten och skådar runt märkområdet under morgonen. Mycket fågel i luften framförallt trast (>300), sidensvansar och en stor flock starar (>200 ex) men ganska magert i näten. Vi fångar tillslut endast 9 fåglar varav 6 trastar (4 koltrast, 1 rödvingetrast, 1 taltrast, 1 rödhake, 1 kungsfågel, 1 entita). Näten dras ihop vid 10 och sedan skådar vi runt fyren och gamla hamnen. Eftermiddagen ägnas åt promenad runt ön och de traditionella våfflorna hos Tobbe. En ny nätgata dras också upp då vi hoppas på bättre utdelning i morgon.
 
Höstfärger
 
Fjällvråk
 
Stjärtmes
 
Kungsfågel
 
På nåder fick Peter kolla lite svamp
 
Våfflor
 
Annat än fåglar studerades också...
 
Martin, Peter, Johan, Jan och
/Magnus (vid tangentbordet)
Till top