Gott och blandat

Ringmärknings info / Permalink / 0

Finväder i morse och fångst i paritet med gårdagens trots att vindstyrkan ökade rätt snart efter att vi öppnat näten. Sofias nybörjartur gav inga tunga rarrisar utan trevligheter som mindre flugsnappare, kärrsångare, en fint utfärgad gammal hane av törnsångare och en flygg årsunge av tofsmes. Även två gransångare fångades och de rutinerade vingbandsexperterna Tobbe och Lina kontrollerade noggrant att det inte rörde sig om lundsångare eller något annat rart. I Tärnbäcken drog drillsnäppor och rödbenor runt och över havet blev måsarna utsatta för labbarnas kleptoparasitism.

Lövsångare 7, törnsångare 5, ärtsångare 3, gransångare 2, svarthätta 2, törnskata 2, härmsångare 1, koltrast 1, kärrsångare 1, mindre flugsnappare 1, tofsmes 1, trädpiplärka 1. Totalt 27 märkta av 12 arter.

Efter lunch letade vi utan framgång efter den ortolansparv Tobbe hittat sjungande i hagen vid Kristineberg. Det blev dags för Gunilla att resa hem och Sofia och Lina hoppades att hemvändareffekten skulle ge något extra skoj att skåda. En fin bivråksobs från passbåtsbryggan blev det fräsigaste. Gulhämplingen vid vandrarhemmet eftersöktes, men hittades inte igen. Gölgrodorna har varit i gång konstant sedan i går morse och Sofia gladdes över ett nytt amfibiekryss.

Framemot kvällen kompletterades den hårda vinden med regn. Prognosen lovar som tur är att det i morgon ska vara ersatt med klart väder och svaga vindar så läget känns giftigt.

/Lina

Gunilla märker vingbandsfri gransångare medan Sofia för protokoll.

Den unga tofsmesen med tofsen på tillväxt.

Den gamla törnsångarhanen.

Våra grannar korna i regnrusket.

Till top