Personalbyte

Ringmärknings info / Permalink / 1

Det var fortsatt blåsigt i dag, men de flesta näten stod tillräckligt i lä för att ändå kunna öppnas. Fångsten blev hyfsad och det kändes ett tag som vi höll på med mer än bara trivselmärkning. Lärkfalkarna flög omkring ovanför talldungen och tofsviporna avspisade närgångna kråkor. När vi märkte den sista fågeln ringde Martin för att kolla hur det gick. Han kommer ut i kväll och deklarerade att han ska se till att det hittas något rart på ön. Tobbe och undertecknad är endast betrodda med att kunna hitta sommargylling och härfågel på egen hand. Annars måste rariteterna sitta i näten och inte ens då klarar vi av det upplyste skådardiktatorn oss om. Vi kunde godmodigt konstatera att vingbandsfadäsen för ett antal år sen alltså ännu verkar ligga oss i fatet.  

Tobbe lämnade ön efter lunch och Lina mötte upp Martina och Germund Kadin vid passbåtsbryggan. Efter en fika tog vi en promenad till fyren och såg ett gäng sjöorrar ligga på havet. Germund tog därefter en tur till Tärnudden och bekantade sig med den lokala fågelfaunan.

Fångsten blev 14 märkta av sju arter: lövsångare 7, rödhake 2, grönfink 1, grönsiska 1, rosenfink 1, trädgårdssångare 1 och törnskata 1.

/Lina

 Rödhake
 
 Törnskata, hane
#1 - - Magnus:

Snyggt Lina nu sitter bilderna där!

Till top